2000 euro lenen

door | mei 27, 2016

geld lenen kost geld

2000 euro lenen

Bij een aanvraag voor een lening raadplegen de banken de BKR om te zien of er meer kredieten uitstaan. Dit hoeft geen enkel probleem te zijn. Veel mensen hebben meerdere schulden (zoals bij Wehkamp, elektronicazaak, woonwinkel, creditcard, rood staan). Het gaat om de bestedingsruimte die men overhoudt na betaling van alle vaste lasten. Is deze bestedingsruimte genoeg dan kan 2000 euro lenen snel geregeld zijn.
Waar 2000 euro lenen?

Goedkoopste aanbieders zijn de internetbanken die veelal alleen online te bereiken zijn. Ze besparen hiermee personeelskosten en kantoorkosten. Dit komt ten goede aan de tarieven. De rente van een internetbank is doorgaans een stuk lager als bij ING of de RABO bank. De internetbanken zijn veelal dochterondernemingen van de grote banken. Het is net als bij KLM en Transavia. KLM doet de lijnvluchten en Transavia is de prijsvechter die met de prijzen stunt. Dit doen de internetbanken ook: ze trekken met hun lage tarieven nieuwe klanten aan. Keerzijde is dat de persoonlijke service (zoals een helpdesk) een stuk minder is dan bij de grote bank. Het verschil echter in prijs is groot. Een goedkope lening bij een internetbank kan wel 5% rente schelen.

2000 euro lenen zonder BKR?

Vaak wordt hiermee geadverteerd maar in werkelijkheid is dit niet mogelijk. Als u een minilening aanvraagt kan er maar 1 krediet aangevraagd worden tot een bedrag van 1000 euro. Meerdere minileningen afsluiten is niet mogelijk. De garantstellingskosten van een minilening zijn hoog (20%) maar dan heeft u ook een grote kans dat de lening wordt goedgekeurd. Heeft u genoeg bestedingsruimte op uw inkomen en wilt u minimaal 2000 euro lenen? Sluit dan een lening af bij de gewone bank. (Het minimum is trouwens 2500/5000 euro). Dit scheelt u niet alleen de hoge afsluitkosten maar ook mag u de lening in een langzaam tempo afbetalen. Bij een minilening moet u het hele bedrag in 1 keer terugbetalen binnen 30 dagen. Veel klanten van een minilening verkijken zich hierop en komen dieper in de problemen. Een krediet bij de gewone bank bespaart veel kopzorgen. De afhandeling van de lening duurt de eerste keer wel langer.