Autolening

geld lenen kost geld

Autolening bij kredietmaatschappij

Een prima keus voor een autolening is een online krediet via een internetbank. Deze banken zijn vaak dochtermaatschappijen van de bekende grote banken. Het verschil echter is dat de internetbanken mogen stunten met rentetarieven. Afhankelijk van uw lening kan dit al snel oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

Algemene voorwaarden doorlopend krediet
– Leeftijd tussen de 25 – 68 jaar
– Geen negatieve BKR notering
– Vast werk
– Tijdelijke baan met arbeidsovereenkomst (fase B of C)
– WIA/WAO (structueel, geen herkeuring)
– Uitkering en tijdelijke baan worden voor 70% meegenomen
– Los uitzendwerk, ww, bijstand en zzp wordt niet meegenomen

Autolening bij autodealer?

Een persoonlijke lening voor een auto bij een online kredietverstrekker is doorgaans de goedkoopste keus. Uit onderzoek is gebleken dat veel kopers van een auto hun krediet regelen via de autodealer. Dit is uiteraard gemakkelijk en vaak ook voordelig. Er is echter een groot nadeel als men een autolening afsluit bij het autobedrijf. Deze krediet constructies werken als een huurkoop regeling. Men is pas eigenaar van de auto als alle termijnen zijn afbetaald. De dealer kan beslag laten leggen op de auto als er een achterstand is in de aflossingen. Men is dan alle afbetalingen kwijt. Bij een goedkope lening die men zelf regelt op het internet is men direct eigenaar van de auto.
Een goed alternatief voor een krediet van de autodealer is een persoonlijke lening. De bank verstrekt aanvragers van een autolening meestal een persoonlijke lening. De reden is dat de maandtermijn afstemt kan worden op de verwachte gebruiksduur van de auto. Voor de aankoop van een grote nieuwe auto heeft u meer krediet nodig dan voor een kleinere tweedehandsauto.

Bedrijfskrediet

Bedrijven, ZZP-ers en ondernemers kunnen een bedrijfskrediet afsluiten. Het voordeel is dat men het werkkapitaal niet hoeft aan te spreken. Hoe langer het arbeidsverleden en het onderpand (eigen woning, werkruimte), hoe hoger de kans is op een financial lease contract.