Creditcard

geld lenen kost geld

Creditcard aanvragen

Een creditcard maakt vaak deel uit van een bankpakket of het is een optie ervan. De toekenning is een kwestie van hoeveel inkomsten er per maand op de betaalrekening binnenkomen. Tegenwoordig is dit een relatief laag bedrag. Een creditcard die door de ING of RABO is uitgegeven is gekoppeld aan de bijbehorende betaalrekening.Visa Card

De meest bekende creditcard is van VISA. Met de VISA Classic Card kan men in 200 landen terecht en geld opnemen bij 2 miljoen pinautomaten. Visa is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.

Een ander belangrijk voordeel is dat de VISA cards onafhankelijk zijn van uw bank. Als u zou overstappen naar een andere bank dan wordt de kaart gewoon aan de nieuwe bankrekening gekoppeld. Via de ICS App heeft men voortdurend inzicht in het saldo en de gemaakte transacties. Doordat men gespreid kan betalen is de creditcard een goed alternatief zijn voor een doorlopend krediet. De rente is weliswaar hoger maar met de VISA Card kan men wereldwijd bijna overal betalen.

Hogere limieten & extra services

VISA heeft een aantal creditcards met hogere bestedingslimieten en extra services. Zo heeft de Gold Card een bagage- en reisverzekering en kan de Platinum Card diverse verzekeringen bevatten voor huurauto’s, annulering en rechtsbijstand. Met de Business Card worden zakelijke kosten en prive-uitgaven gescheiden.

Prepaid Creditcard kopen

Een alternatief voor de standaard kaart is de prepaid creditcard. Net als bij een mobiel stort de klant van te voren een bedrag op de kaart en kan dit vervolgens opnemen. Prepaid kaarten zijn online te koop of bij Grenswisselkantoren op stations. Om een kaart te kopen is alleen een identiteitskaart nodig. De kredietwaardigheid wordt niet getoetst en er wordt ook niet naar gevraagd. De kaart wordt direct gemaakt terwijl u staat te wachten bij het loket.

Prepaid card voordelen & nadelen
Een prepaid creditcard heeft een aantal voordelen en nadelen. Een belangrijk voordeel is dat de vaste creditcard niet gebruikt hoeft te worden. Bij misbruik kan er alleen het geld afgehaald worden wat u op de kaart hebt gezet. Buiten Europa en in Amerika is een creditcard onontbeerlijk als u een hotel wilt boeken of een auto en vliegtickets wilt reserveren.  Een nadeel van de kaart zijn de hoge kosten die in rekening worden gebracht bij opname,  betalen of opladen van de kaart. Zelfs als men de prepaid kaart niet gebruikt moet er toch voor betaald worden (een bedrag per maand).  De kosten die de prepaid kaart rekent zijn beduidend hoger dan bij een standaard kaart. Er wordt geen overzicht gestuurd wat men heeft uitgegeven.Geef een reactie