Goedkoopste lening

door | november 30, 2016

let op lenen kost geld
Is de goedkoopste lening ook de beste lening voor u? Dat klinkt misschien vreemd want waarom zouden we meer betalen dan nodig is? Het antwoord is dat de lening bij u moet passen. Bovendien werken banken met een kredietscore. Niet iedereen krijgt de laagste rente.

Laagste rente

Om gelijk met de deur in huis te vallen: de goedkoopste lening is alleen beschikbaar als u minimaal 25.000 euro leent. Maximaal kan men 75.000 – 100.000 euro lenen. De laagste rente uit advertenties geldt alleen als men een hoog krediet afsluit. De meerderheid van de mensen wil een gewoon krediet tot pakweg 15.000 euro. De rente op deze kredieten ligt hoger dan bij een krediet van 50.000 euro. Verder moet de lening in uw budget passen. De banken houden een bepaalde minimumgrens aan wat klanten moeten verdienen voordat ze een lening kunnen afsluiten. Deze grenzen hangen af van uw persoonlijke situatie. Als u een gezin heeft met kinderen dan heeft u een hoger inkomen nodig om te lenen dan iemand die alleenstaand is. Het doorlopend krediet heeft een iets gunstiger rente dan de persoonlijke lening.

Welke kredietscore haalt u?

Behalve het inkomen en de gezinssituatie tellen nog een aantal andere zaken mee bij de bepaling van de rente. Een belangrijke factor om te lenen is of u een vast dienstverband heeft. Ook mensen met een tijdelijke baan (uitzendwerk fase C) kunnen in aanmerking komen voor een lening. Verder wordt gekeken of u al eens eerder heeft geleend en wordt het BKR getoetst of u nog meer schulden heeft uitstaan. Ook schulden bij Wehkamp, telefoonabonnement met mobiel, rood staan, klantenpassen en een creditcard vallen onder schulden. Het bezit van een eigen huis maakt een flink verschil bij het aanvragen van een lening. Uit uw persoonlijke informatie wordt uiteindelijk een kredietscore bepaald. Deze kredietscore bepaald voor een groot deel de hoogte van uw rente. Hoe hoger u scoort in de kredietscore, hoe lager de rente zal zijn van uw lening. De goedkoopste lening wordt dus sterk bepaald welke kredietscore u behaald.
Algemene voorwaarden doorlopend krediet
– Leeftijd tussen de 25 – 68 jaar
– Geen negatieve BKR notering
– Vast werk
– Tijdelijke baan met arbeidsovereenkomst (fase B of C)
– WIA/WAO (structueel)