Groene lening

geld lenen kost geld

Lenen tegen de laagste rente

Bij een verbouwingskrediet betaalt men geen notaris-, taxatie-, afsluit- en advieskosten. Hierdoor is het krediet meestal goedkoper als een extra hypotheek. De lening is bovendien in korte tijd te realiseren. Een aanvraag is kosteloos en men ontvangt een overzicht van diverse kredietverstrekkers. Bij een doorlopend krediet kan men geen rente aftrekken. Bij een persoonlijke lening is dit wel mogelijk als de lening verband houdt met een duurzame woningverbetering van de eerste eigen woning.ING groene lening voor zuinige auto

De ING bank in Nederland heeft voor particulieren een groene autolening. Men kan voor deze persoonlijke lening tussen de €5000 en €75.000 lenen. De auto moet duurzaam zijn en een energielabel A, B of C hebben. De leeftijdsgrenzen voor de groene lening van ING liggen tussen de 18-70 jaar . Mensen in de WW of met bijstand komen niet in aanmerking. De maximale aflossingstermijn is 60 maanden.

ING zonnepanelen

ING heeft ook een persoonlijke lening voor zonnepanelen. Het krediet voor deze groene lening ligt tussen de €2.500 – €15.000 met een rentevergoeding van 6.5%. De rente is weliswaar hoger als bij een hypotheek. Echter als de hypotheek verhoogd wordt moeten er weer advies/taxatiekosten betaald worden. De rente is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

Groene hypotheek

Triodos is een Nederlandse bank waar klanten duurzaam kunnen bankieren.  Triodos belegt het geld in allerlei duurzame projecten op het gebied van milieu, natuur, zorg, welzijn, kunst en cultuur. De bank heeft een groene hypotheek voor duurzame woningen. De rente van de groene hypotheek hangt af hoe energiezuinig de woning is en voor hoelang de hypotheek wordt afgesloten.

ASN Bank

De ASN Bank profileert zich als de grootste duurzame bank van Nederland die oog heeft voor het milieu, klimaat en de mens. ASN probeert zoveel mogelijk in duurzame projecten te beleggen en verliest daarbij niet uit het oog om ook een goed rendement te behalen. De bank is onderdeel van SNS Bank. Er zijn geen filialen; alle bankzaken gaan online of via de post. Men kan bij ASN terecht voor een betaalrekening,  duurzaam sparen en beleggen. De bank verstrekt zakelijke leningen aan bedrijven voor duurzame projecten. Er worden aan consumenten geen persoonlijke leningen verstrekt.

Rabobank rentekorting lening

Rabo heeft een groene lening maar die is voor agrarische ondernemers.  Ze krijgen rentekorting als ze zonnepanelen kopen.ABN AMRO groene lening

Particulieren kunnen de groene lening van Greenloans ABN AMRO gebruiken voor iedere aanpassing waarmee men energie bespaart. Men moet dan denken aan zonnepanelen, HR-ketel, zonneboiler, warmtepomp en isolatie van dak en vloer. Huurwoningen komen niet in aanmerking. De groene lening ligt tussen de €5.000 en €20.000 en moet terugbetaald worden vanaf 5 tot 15 jaar. De rente is iets hoger dan een hypotheek maar met een Greenloans lening hoeft men niet naar de notaris (en met ophoging van hypotheek wel). Grote besparingen die men kan maken zijn de isolatie van de spouwmuur. Op een gemiddelde eenmalige investering van €2100 verdient men jaarlijk ruim €500 terug. Een vervanging van enkel glas door HR-glas heeft men er pas na 11 jaar uit.

Geef een reactie