Hoe geld lenen

door | mei 26, 2016

geld lenen kost geld

Hoe geld lenen

Om geld te lenen heb je vaste inkomsten nodig. Naast een vaste baan mag het vaak ook een WIA/WAO/Wajong/AOW uitkering zijn waarbij men niet meer wordt herkeurd. U hebt in ieder geval de volgende zaken nodig. Maak van onderstaande zaken een kopie op uw mobiel of computer.
– minimum leeftijd 18/21 jaar
– recente salarisstrook
– woonlasten (staat op uw bankrekening)
– persoonlijke gegevens (ID kaart)
BKR toetsing
Met deze gegevens kan men een aanvraag doen voor een lening. Het gemakkelijkst is dit via het internet te doen. De bank gaat vervolgens de gegevens controleren en zoekt in de database van het Bureau Krediet Registratie (BKR) of men nog uitstaande schulden heeft. Dit kan een ander krediet zijn, een creditcard schuld, een schuld bij een postorderbedrijf of bij een winkel. Als uw inkomen ruim genoeg is om het huis en de vaste lasten te betalen dan geeft de bank een lening. Hoe meer bestedingsruimte er is, hoe hoger de lening zal zijn.

Welke leningen is het best?

Dit hangt sterk af van wat u met de lening wilt doen. Veel mensen vinden het prettig om altijd wat geld achter de hand te hebben mocht het nodig zijn. In dat geval is een doorlopend krediet het best. Wil men eigenlijk geen schulden hebben dan kan men beter een persoonlijke krediet nemen. Iedere maand wordt er dan een vast bedrag afgeschreven en men kan niets extra opnemen. Online lenen bij een internetbank is het goedkoopst (rente is 4.4%-10%). Bij de grotere banken is de rente rond de 10%. Bij Wehkamp kost winkelen op krediet 14%-15% aan rente over de uitstaande schuld.

Creditcard aanvragen
Heeft u af en toe iets extra geld nodig (bijvoorbeeld op vakantie of voor online betalen) neem dan een creditcard. Bij ING krijg je een creditcard als je maandelijks 650 euro inkomsten hebt op je betaalrekening. De creditcard kost €17. De bestedingslimiet van de creditcard is afhankelijk van het inkomen. De meest bekende creditcard in de wereld is de VISA Card. Deze kaart wordt in meer dan 200 landen geaccepteerd en men kan er bijna overal mee pinnen. De kosten van de VISA Card zijn wat hoger dan de creditcard van de bank. De status van de VISA Card is echter een stuk hoger. Zeker voor reizigers die regelmatig naar het buitenland gaan is de VISA Card de beste keus.

Hoe geld lenen met uitkering?
Mensen met een bijstandsuitkering kunnen bij de gewone bank geen geld lenen. Ook als u in de WW zit wordt het lastig. De gemeente verstrekt kredieten aan mensen met een uitkering via de gemeentelijke kredietbank. Je moet hiervoor langs op kantoor. Het bedrag voor een lening is tot een paar duizend euro. Senioren met een WAO-, WIA- of Wajong uitkering hebben vaak mogelijkheden bij de bank. Voor degenen die dringend geld nodig hebben kan een minilening uitkomst bieden.