Ik wil een lening

geld lenen kost geld

Minilening zonder BKR

Heb je een negatieve BKR en moet je dringend een rekening betalen?  Als je een baan hebt (tijdelijk/vast) is er de mogelijkheid om een minilening af te sluiten.  Deze leningen zijn maximaal 1000 euro groot en worden afgesloten via het internet. Voordeel van de minilening is dat het geld binnen 24 uur op je bankrekening kan staan.  Nadeel van deze uiterst vlotte dienstverlening zijn de hoge servicekosten en de korte looptijd.  Gewone banken sluiten geen minileningen af omdat ze geen klanten willen hebben met een negatieve BKR notering. Voorwaarden voor een minikrediet zijn vaak inkomsten van €1000 of hoger.Ik wil een lening

Bij een doorlopend krediet mag je weer het geld opnemen wat afgelost is. Het grote voordeel van deze lening is dat je altijd over wat geld kan beschikken als je het echt nodig hebt.  Het nadeel van het doorlopend krediet is dat je er vaak gebruik van maakt. Het krediet wordt daarom nooit geheel afgelost en blijft maar lopen.  Bij een persoonlijke lening kan niet tussentijds opgenomen worden.  De persoonlijke lening is ideaal voor mensen die geld willen lenen en dit willen aflossen met een vast bedrag per maand gedurende de hele looptijd. Belangrijke voorwaarden voor een lening zijn vaste inkomsten met voldoende bestedingsruimte en geen negatieve BKR. Dit kan een vaste baan zijn maar ook een AOW, WAO of WIA uitkering waarbij men niet meer herkeurd wordt.
>

Lenen met BKR notering

Heb je een negatieve BKR notering opgelopen dan is een lening bij de gewone bank erg lastig.  Een negatieve notering blijft namelijk 5 jaar lang in de landelijke database staan nadat de schuld is afbetaald of wanneer de achterstand is ingelopen.  Men kan een negatieve BKR notering krijgen bij een betalingsachterstand van minimaal twee maanden.  Als je een bedrag bij een postorderbedrijf niet betaalt (bijvoorbeeld omdat je het niet eens bent met de rekening) dan kan je na twee maanden een negatieve BKR notering krijgen.  Dit kan vervolgens problemen veroorzaken als je jaren later een lening of hypotheek bij een bank wilt afsluiten.  De bank zal deze negatieve BKR notering zien staan in de database van het Bureau Krediet Registratie (BKR) en zich afvragen of je wel een betrouwbare partner bent.  Kortom vermijdt dus om een betalingsachterstand te krijgen met ieder krediet wat je hebt.

Bureau Krediet Registratie

Leningen worden getoetst bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) waar de bank na gaat of je genoeg bestedingsruimte hebt.  Alle kredieten die je aangaat worden hier geregistreerd.  Dit zijn niet alleen leningen van de bank maar ook creditcard schulden, rood staan bij de bank en aankopen bij postorderbedrijven.  Schulden met de telefoon worden niet geregistreerd.  In beginsel worden ook hypotheken niet gemeld in het BKR tenzij er een betalingsachterstand van een paar maanden.Open handel zonder bkr

Open Handel is een soort Marktplaats maar dan met gratis advertenties. Je kan er ook geld lenen bij particulieren. Een eerste indruk leert al snel dat je dat beter niet kunt doen. De advertenties zijn zodanig opgezet dat leners het idee moeten krijgen dat de kredietgever naief is of godvrezend en dat het eenvoudig is om een leuke lening te krijgen. Juist bij particuliere leningen krijg je te maken met hoge rentes en hoge boetebedragen als je niet op tijd betaalt. Er kan ook een mooi aanbod worden gedaan voor een lening  maar eerst wil de adverteerder een  ‘aanbetaling’ of ‘voorschot’.  Ga niet op deze voorstellen in. Grote kans dat je niets meer hoort van de adverteerder nadat je het geld hebt overgemaakt. Een minilening bij een bekende kredietverstrekker is dan een betere keus.

Geef een reactie