Lening samenvoegen

leningen samenvoegen

Als je allerlei kredieten hebt lopen bij banken (rood staan, creditcard, lening), winkels en postorderbedrijven dan kan het handig zijn om deze leningen samen te voegen.  Hierdoor krijg je meer overzicht op je schulden en kan er behoorlijk wat geld bespaard worden.  Er is slechts één maandlast. De bank geeft bij het oversluiten van een lening vaak een aantrekkelijke korting. Vooral oude leningen voor 2013 rekenen vaak een hoge rente.
Voorbeeld van lening samenvoegen

Met een nieuwe hogere lening (en een goedkope rente) kunnen de andere dure schulden in een keer afgelost worden.  Een lening samenvoegen kan er zo voor zorgen dat je meer bestedingsruimte hebt op het einde van de maand.
– lening van 2500 euro (11.6% rente op jaarbasis, kosten 290 euro)
– rood staan 1000 euro (15.7% rente, kosten 157 euro))
– postorderschuld 1500 euro (15% rente, kosten 225 euro)
– totale rente kosten in dit voorbeeld zijn 672 euro op jaarbasis

Door de leningen samen te voegen en een nieuwe goedkope lening af te sluiten kan je behoorlijk wat geld besparen. Een nieuw doorlopend krediet van 5000 euro met een rente van 7.5% op jaarbasis kost 375 euro per jaar.  Door je aankopen voortaan te financieren met het doorlopend krediet kan je in dit voorbeeld bijna 300 euro besparen op jaarbasis. Vraag een offerte aan het oversluiten van een lening. Om in aanmerking te komen moet men een vaste baan hebben (of uitzendwerk fase C) met voldoende bestedingsruimte en tussen de 21-68 jaar oud zijn.

Lenen met BKR

Ook als je een lening wilt samenvoegen zal er een BKR toetsing plaats vinden.  De bank zal eerst bij het Bureau Krediet Registratie controleren hoe groot je gezamenlijke schulden zijn alvorens een offerte te geven.  Is het inkomen toereikend en is er voldoende bestedingsruimte dan zal het geen probleem zijn om de leningen samen te voegen.

Doorlopend krediet en persoonlijke lening

De goedkoopste lening is een doorlopend krediet waarbij het geld wat afgelost is weer opnieuw opgenomen mag worden.  Bij een persoonlijke lening mag dit niet.  De verschillen in rente tussen de banken zijn groot.  Meestal zijn leningen van de grote banken duurder dan de leningen van kleinere kredietverstrekkers. Het rentepercentage van de lening hangt af van je inkomen, persoonlijke situatie, bestedingsruimte, type lening, maandelijkse aflossing en hoe groot het gewenste krediet is.

Geef een reactie