Minilening buitenland

lenen kost geld

Een minilening buitenland? Zou dat geen optie zijn als je niet in Nederland wilt lenen? Op het internet staan bovenaan in Google verschillende aanbieders van een minikrediet buitenland. Het is gebruikelijk dat gewone banken in één land geen leningen verstrekken aan inwoners van andere landen, tenzij ze daar een filiaal of een gelieerde onderneming hebben. Als ze dit wel doen dan moet je dubbelgoed kijken wat de voorwaarden zijn.

Garantsteller & boetes

Veel mensen in Nederland die een minilening afsluiten krijgen te maken met een persoonlijke en/of externe garantsteller. Onderteken je bijvoorbeeld het contract maar wordt je persoonlijke garantsteller afgekeurd, dan zullen er boetes volgen die kunnen oplopen tot bijna 1000 euro! Hoe is dat in het buitenland geregeld? Die zogenaamde kleine lettertjes kunnen voor een hoop ellende zorgen.

Tesco

Tesco Bank is een Britse retailbank die volledig in eigendom is van Tesco plc, het grootste detailhandelsbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. Op het eerste gezicht ziet het er betrouwbaar uit. Of inwoners van Nederland een minilening kunnen krijgen is onbekend. Ze staan wel in Google op mini loan. Tesco doet een credit check voor iedere aanvraag.

Swedbank

Swedbank is een Zweedse bank die actief is in Zweden en de Baltische Staten. In de afgelopen jaren is de reputatie van Swedbank aangetast door een groot witwasschandaal. Het werd ontdekt dat de bank tussen 2007 en 2015 miljarden dollars aan dubieuze geldstromen had verwerkt, met als gevolg dat de top van de bank moest aftreden. De bank moest later een boete van 360 miljoen euro betalen aan de Zweedse overheid. Ze bieden kleine leningen aan vanaf 300 euro. Swedbank heeft geen vestiging in Nederland.

Minicash

Dit is geen bank maar een mini website van 6 pagina’s die wel hoog in Google staat. Het bedrijf is gevestigd in Tsjechië. Men kan online 25 tot 350 euro lenen. Ben je nieuw dan ligt de limiet op 100 euro. Pas bij de aanvraag van het minikrediet krijg je toegang tot de klantenzone voor meer informatie. Er staan ook geen reviews op het internet over deze aanbieder. Geld lenen hier lijkt een sprong in het diepe te zijn.