Pay2D creditcard veilig?

door | augustus 4, 2017

let op lenen kost geld
Pay2D is een prepaid creditcard die uitgegeven wordt door Visa en V Pay. De kredietkaart is een uitkomst voor mensen die af en toe kleine dingetjes kopen op het internet en hiervoor liever niet hun vaste creditcard willen gebruiken. Er zijn drie verschillende kaarten: de basic, plus en de pro.

Anonieme creditcard

De basis creditcard van Pay2D is ideaal als je de kaart incidenteel zal gaan gebruiken voor kleine aankopen en anoniem wilt blijven. Er kan maximaal 150 euro op de basic card gezet worden. Op de twee andere prepaid creditcards kunnen wel hogere bedragen gezet worden maar deze kredietkaarten kun je dan niet anoniem activeren. Visa staat bekend als de belangrijkste creditcardmaatschappij. De Pay2D kaart wordt dan ook bijna overal geaccepteerd. Je kan ermee pinnen in winkels net als met een bankpasje. Opwaarderen doe je veilig met IDEAL of een bankoverschrijving.Pay2D creditcard veilig

Website Debitcardinfo.nl heeft een andere mening over Pay2D. Zij waarschuwen consumenten voor de Pay2D 3V card van Visa. In 2016 verscheen er negatieve publiciteit over deze kaart. Het consumentenprogramma Kassa besteedde er een item over hoe de kaart misbruikt kon worden. In het programma van Kassa vertelde een moeder hoe ze een torenhoge rekening kreeg door telefonisch opwaarderen. Hun zoon had geldproblemen en kon door stiekem telefonisch opwaarderen bij zijn ouders geld op zijn prepaid creditcard zetten. De zaak kwam aan het rollen toen het telefoonbedrijf melding maakte van een ongebruikelijk hoge telefoonrekening.

Dit ging via een Nederlandse website die klanten verplicht 38 minuten lieten bellen tegen een tarief van 80 cent. De rekening bedroeg dan 30,45 euro. Na 38 minuten aan de telefoon gehangen te hebben ontving de klant een code. Door de code te verzilveren kon er 20 euro op de 3V creditcard gezet worden. Dit geld kon ook gepind worden bij een betaalautomaat. De kosten van het pinnen bedroegen 1 euro. Echter een pinautomaat kan geen kleingeld teruggeven. Het gevolg was dat de betaalautomaat slechts 10 euro uitkeerde! De rekening bedroeg 30,45 euro en degene die pinde kreeg 10 euro uitgekeerd! Kassa liet zien dat iedereen die bij een ander kon bellen van deze methode gebruik kon maken. Bijvoorbeeld bij de baas op kantoor.

3V creditcard gestopt

De onveilige 3V kaart is inmiddels verdwenen. Door strengere bankregels worden de mogelijkheden op anoniem te betalen steeds meer begrensd. De basic card van Pay2D laat telefonisch opwaarderen toe maar is wel gekoppeld aan een persoonlijk telefoonnummer. Bovendien kan er maar eenmalig opgewaardeerd worden. Dit sluit frauduleus gebruik niet helemaal uit maar de kans erop wordt wel behoorlijk verminderd. De Plus en de Pro card zijn verder relatief goedkoop in gebruik. Debetcardinfo beveelt de Viabuy creditcard aan die uit eigen onderzoek als beste uit de bus kwam.