Persoonlijke lening

geld lenen kost geld

Persoonlijke lening

Bij geld lenen heeft u de keus tussen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het belangrijkste verschil tussen beide leningen is dat een persoonlijke lening een vaste looptijd en een vaste rente heeft. U ontvangt de lening in een keer op uw bankrekening waarna u iedere maand hetzelfde bedrag aflost ongeacht de renteontwikkeling. Extra geld opnemen is niet mogelijk. De persoonlijke lening is een prima keus wanneer u precies wilt weten wat het krediet u gaat kosten.

Renteaftrek bij verbouwing

Een ander voordeel van de persoonlijke lening is dat men de rente mag aftrekken als de lening gebruikt wordt voor een verbouwing van uw eerste eigen woning. De woning moet uw hoofdverblijf zijn. Voor een vakantiewoning (als tweede woning) kan geen financieringsrente worden afgetrokken. Het geld mag ook niet worden gebruikt om het huis in te richten.

Lening aanvragen

Uw kosteloze aanvraag voor een persoonlijke lening wordt naar diverse kredietverstrekkers gestuurd. Hoewel het exacte leenbedrag afhangt van uw persoonlijke situatie ligt dit doorgaans tussen de €2.500 en € 75.000. Binnen 24 uur ontvangt u offertes van verschillende internetbanken in een overzicht. De bank stort de lening in één keer op uw bankrekening.

Lenen in Nederland

Volgens een Geld Lenen Onderzoek van Geldreview (met cijfers van CBS Statline en de en De Nederlandsche Bank) was er meer dan 30 miljard euro uitgeleend. Het grootste deel was rood staan (43%) gevolgd door doorlopend krediet (37%). Persoonlijke leningen (11%), creditcards (7%) en postorderkrediet (2%) staan op flinke afstand. Een persoonlijke lening is het grootst met gemiddeld €8.672. Dit komt omdat met dit soort leningen vaak een auto wordt gefinancierd. In 2013 werden er 91.000 persoonlijke leningen verstrekt. Autodealers verstrekten 45% van deze kredieten.
Zij lenen hiermee meer uit dan de financieringsmaatschappijen. Het aandeel van de gewone banken is behoorlijk teruggelopen naar 13.000 leningen. De autodealers zijn duurder met hun leningen dan de financieringsmaatschappijen. Ook speelt het merk van de auto mee. Een Fiat dealer rekende de goedkoopste rente met 6.9%. Het duurst waren de dealers van Peugeot en Citroen met 10.4%.