Postorderbedrijven

geld lenen kost geld

Goedkope lening voor postorderbedrijven

Een postorderbedrijf als Wehkamp heeft weliswaar scherpe prijzen maar rekent tevens een hoge rente. De rente bij Wehkamp bedraagt globaal zo’n 15% per jaar. Dit is het wettelijk maximum. Als je voortdurend spullen koopt en steeds 1000 euro in de min staat dan betaal je 150 euro aan rentekosten per jaar. Als consument is het een stuk voordeliger om Wehkamp direct te betalen via je bankrekening. Het geld hiervoor leen je via een doorlopend krediet bij een goedkope internetbank. De rente op een gewone lening bij een internetbank is bijna de helft lager dan de rentevergoeding die Wehkamp rekent! Ook rood staan en een schuld bij een creditcard zijn duur.
Kosteloze aanvraag
Een aanvraag voor een goedkoop doorlopend krediet is kosteloos. Binnen 24 uur ontvangt men offertes van diverse partners in een overzicht. Om in aanmerking te komen voor een krediet moet men een inkomen hebben uit vast werk. Er moet voldoende bestedingsruimte overblijven om de lening te kunnen aflossen. Iedere aanvraag wordt getoetst bij het BKR.

Postorderbedrijven in Nederland
Wehkamp is het grootste postorderbedrijf van Nederland. Het werd in 1952 opgericht door Herman Wehkamp en groeide snel uit tot een modern postorderbedrijf. In 1995 werd de website opgezet en een aantal jaren later stond de gehele catalogus online. De website, het afbetalen in termijnen en de grote database met klanten zorgde ervoor dat de winkel een leidende positie kreeg op de Nederlandse markt. Andere bekende postorderbedrijven zijn BOL.com (van A&H) en Zalando.

lenen bij Neckermann
Neckermann Nederland kwam dit jaar ongunstig in het nieuws doordat het bedrijf failliet werd verklaard. De Duitse tak was al in 2012 failliet. Het bedrijf had vroeger een dikke catalogus met meer dan 1000 blazijden en een assortiment van tienduizenden artikelen. Neckermann maakte de grote fout door pas in 2006 een webshop op het internet te beginnen. Ze kwamen door deze beslissing op grote achterstand van de concurrentie zoals Wehkamp, Zalando en H&M. Een investeringsmaatschappij en een nieuw management hebben in de zomer Neckermann overgenomen en een doorstart gemaakt. Consumenten kunnen winkelen op de website maar op het moment (mei 2015) kunnen klanten nog steeds niet in termijnen betalen.Geef een reactie