Rood staan

geld lenen kost geld

Rood staan bij Rabobank

Bij de Rabobank mag je 500 euro rood staan als er iedere maand minimaal 500 euro wordt bijgeschreven. Dit mogen inkomsten zijn van salaris maar ook van een uitkering, pensioen of eigen bedrijf. Het maandelijks netto inkomen wat wordt bijgeschreven op de Raborekening is de limiet van het rood staan. Iedere drie maanden moet het saldo op de betaalrekening wel minimaal 24 uur positief zijn. Is het saldo langer dan drie maanden negatief dan wordt de mogelijkheid om rood te staan afgesloten.




Rood staan bij ABN AMRO (tot 75.000 euro)
ABN AMRO heeft het Privélimiet Plus waarmee klanten rood mogen staan op hun betaalrekening. Iedere maand moet minimaal een bedrag van tenminste 2.5% van het bedrag dat men rood kan staan op de betaalrekening binnenkomen. Kan men 2000 euro rood staan dan moet er minimaal 50 euro binnenkomen op de betaalrekening. Met het Maatwerk krediet kunnen klanten met top inkomens zelfs nog meer rood staan dan 75.000 euro.

Rood staan bij ING bank
Bij de ING Kwartaallimiet mag men tussen de 500-2000 euro rood staan. De klant moet eens in het kwartaal een positief saldo hebben op zijn betaalrekening voor minimaal een volledige werkdag (24 uur). De maandelijkse netto inkomsten hoeveel men rood mag staan met als limiet 2000 euro. Studenten mogen tussen de 500-1000 euro rood staan. Zij hoeven niet iedere drie maanden positief te staan.Wel moet de studiefinanciering iedere maand op de studentenrekening worden gestort. Het ING Continue Limiet is geschikt als je voor grotere bedragen in het rood wilt staan. Er is voor dit krediet geen verplichting om iedere drie maanden positief te staan. De limiet bij Continue Limiet is 25.000 euro.




BKR toetsing
Iedere aanvraag bij een bank om rood te mogen staan wordt getoets bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Heeft men daar een negatieve notering of is er een negatieve BKR geweest in de afgelopen 5 jaar dan is de kans groot dat de aanvraag afgewezen wordt.

Geef een reactie