Seniorenlening

geld lenen kost geld

Persoonlijke Seniorenlening 65+

 
Senioren kunnen een Persoonlijke Lening 65+ afsluiten tot een leeftijd van 69 jaar. De aflossing van deze seniorenlening dient te geschieden voordat men 74 jaar is. De persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en rente. Men hoeft ook geen afsluit- en advieskosten te betalen. Kwijtschelding bij overlijden is inclusief. De hoogte van deze seniorenlening hangt af van uw persoonlijke situatie en ligt tussen de €5.000 en € 50.000. Bij vervroegde aflossing is geen boete verschuldigd.Doorlopend Krediet 60+

Er is tevens een Doorlopend Krediet 60+ waarbij men tot het 66ste jaar geld kan opnemen. De rente voor deze doorlopende seniorenlening ligt wel iets hoger als bij de Persoonlijke Lening 65+. Men kan boetevrij aflossen en er is kwijtschelding tot € 12.500 bij overlijden. De lening moet uiterlijk voor uw 75ste zijn afbetaald.

Lenen bij de grote banken
Op de meeste websites van banken is nauwelijks informatie te vinden over een seniorenlening.  Op ING.nl is nieuws over pensioen, internetbankieren en beleggen maar niets te lezen over lenen voor ouderen.  De ABN AMRO heeft wel enige informatie (“Hypotheken en Leningen na uw 65ste”) maar is niet erg concreet hierover.  Als senior kan men een lening afsluiten tot 75 jaar. De aflossing dienst geheel voldaan te zijn voordat de leeftijd van 81 jaar bereikt wordt.  Er gelden vaak afwijkende regels t.o.v andere jongere leners.  Zo is er een maximum bedrag van 15.000 euro, wordt het bedrag ineens uitgekeerd en is de looptijd korter.  Senioren ouder dan 75 hebben alleen kans op een lening als er een hypotheek afgesloten kan worden of als iemand borg wilt staan.  Bij Meeus kan een seniorenlening worden afgesloten voordat men 68 jaar oud is.  De looptijd is 60 maanden lang en er kan maximaal 12.500 euro geleend worden.

Overlijdensrisicoverzekering

Als de lener overlijdt dan hoeft de lening niet geheel terugbetaald te worden aan de bank. Bij sommige banken wordt de lening tot 25.000 euro kwijtgescholden. Bij andere banken ligt dit bedrag lager.  Omdat senioren een hogere kans lopen op overlijden is het moeilijker om te lenen. Een overlijdensrisicoverzekering kan het risico voor de bank wegnemen maar deze verzekering is alleen mogelijk tot 65 jaar. Een groot gedeelte van de senioren die willen lenen kunnen dus geen beroep op doen op deze verzekering.