Verantwoord geld lenen

door | november 25, 2016

let op lenen kost geld

Veilig lenen

Wat is verantwoord geld lenen? Er zijn zoveel aanbiedingen met goedkope leningen dat de verleiding groot is om op een mooie aanbieding in te gaan. Een verantwoorde bank zal echter eerst uw bestedingsruimte berekenen voordat ze een lening afsluiten. Dit lijkt voor de hand liggend maar dat is niet zo. Op het internet zijn diverse mogelijkheden om toch geld te lenen terwijl dit eigenlijk onverantwoord is. Voorbeelden hiervan zijn zogenaamde minileningen en het verstrekken van leningen door particulieren op websites als Marktplaats en Open Handel.
Soorten leningen

Belangrijk is dat u goed voor ogen heeft wat u met de lening wilt doen. Wilt u er eenmalig een aankoop mee doen en de lening daarna iedere maand met een vast bedrag aflossen? In dat geval is een persoonlijke lening de beste keus. Met deze lening weet u vooraf precies wat de lening kost en lost u iedere maand een vast bedrag af. Een geheel ander type lening is het doorlopend krediet. Met dit krediet kunt u ook een grote aankoop financieren en betaalt u maandelijks een bedrag terug. Echter met een doorlopend krediet kan men ook weer geld opnieuw opnemen. Veel mensen die een doorlopend krediet afsluiten lossen dit nooit geheel af. Tussendoor nemen ze weer geld op waardoor de lening steeds (doorlopend) blijft lopen.

Beste bank voor lening

De beste bank voor verantwoord geld lenen is een persoonlijke keuze. Bij banken als ING, Rabo en ABN AMRO heeft u doorgaans een betere telefonische service dan bij een internet lening. Echter de grote banken vragen een beduidend hogere rente dan een lening bij een internet bank. Afhankelijk van het leenbedrag kan dit honderden euro’s per jaar schelen. De internet banken zijn in veel gevallen dochterondernemingen van de grotere banken. U kunt de verschillende banken natuurlijk apart benaderen en bij iedereen een aanvraag te doen. Een stuk eenvoudiger is een gezamenlijke aanvraag te doen.

Algemene voorwaarden doorlopend krediet
– Leeftijd tussen de 25 – 68 jaar
– Geen negatieve BKR notering
– Vast werk