Zakelijke leningen vergelijken

door | april 4, 2018

lenen kost geld

Het MKB heeft het niet gemakkelijk om een zakelijk krediet te krijgen. Dat is algemeen bekend. Ik stuitte echter laatst op een artikel van de Vereniging Nederlandse Banken (NVB) die me toch anders naar de zaak deed kijken. Het artikel Zakelijke Dienstverlening dateert van maart 2017 en is dus behoorlijk actueel. Het geeft een goed beeld hoe de financiering van het midden- en kleinbedrijf is geregeld in Nederland. Wilt u zakelijke leningen vergelijken dan is het best interessant om even verder te lezen.
MKB financiering

Volgens cijfers van de NVB doen 8 op de 10 ondernemers in het MKB geen beroep op financiering. Niet dat ze het niet nodig hebben maar ze kunnen intern aan voldoende geld komen. Van degenen die wel zakelijk krediet aanvragen krijgt 80% uiteindelijk groen licht om geld te lenen. De totale zakelijke kredieten in Nederland beslaan 260 miljard euro. Hiervan is 126 miljard euro uitgeleend aan het MKB. De overgrote meerderheid (85%) van de MKB-bedrijven met een zakelijk krediet heeft een lening tot 250.000 euro. Vijf procent van deze groep heeft een lening van meer dan 1 miljoen euro.

Zakelijke leningen vergelijken

Bancair krediet vormt nog steeds het belangrijkste zakelijke krediet aan bedrijven, maar banken kijken ook goed naar alternatieve bedrijfsfinancieringen. Men moet hierbij denken aan factoring, leasing, microfinanciering en crowdfunding. Wilt u online zakelijke leningen vergelijken, kijk dan eens op Bankr. Hier worden o.a. New10, Qeld, Bridgefund, Funding Circle, Swishfund en B2Businesslening besproken. Sluit je een zakelijke lening via Bankr af, dan kunt je er als ondernemer van uit gaan dat je een passende financiering hebt afgesloten. Volgens Bankr moet je voor een zakelijke lening bedrijfsgegevens uploaden naar de zakelijke kredietverstrekker. Dit kan bij bepaalde kredietverstrekkers zelf zonder jaarcijfers, zegt Bankr. Ideaal voor startende ondernemers die net een paar maanden succesvol bezig zijn. Bankr legt uit dat de zakelijke lening vervolgens door de computer wordt beoordeeld op een aantal cruciale punten. Indien er voldoende borg kan worden gegarandeerd, dan is de zakelijk lening in relatief korte tijd geregeld. Hiermee haal je op een gemakkelijke manier extra werkkapitaal in huis.

ABN AMRO online

ABN AMRO is zeer actief met het opzetten van online platformen die zakelijke leningen verstrekken. Binnen een jaar tijd werden drie digitale platformen opgericht. New 10 richt zich op het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Binnen 15 minuten geeft New 10 antwoord of een lening mogelijk is of niet. Prospery legt zich toe op vermogensbeheer in Europa. Frankx is voor MKB bedrijven die internationaal zaken doen. Bij Frankx kunnen bedrijven in 26 verschillende munteenheden betalen.

Kamer van Koophandel

Zakelijke leningen vergelijken op het internet is een ding. Maar hoe weet u nu welke bank de beste aanbieding heeft? Kijkt u alleen naar de goedkoopste prijs of ook naar de voorwaarden? De Kamer van Koophandel heeft financieringsexperts die samen met u kunnen kijken welke financiering het best bij u past. De KvK organiseert in april 2018 drie informatiebijeenkomsten over financiering. Deze sessies zijn in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Naast informatie krijgt men volop de kans om vragen te stellen.

Microkrediet

Een online zakelijk krediet aanvragen heeft een paar belangrijke voordelen t.o.v een gesprek bij de bank. U hoort vrijwel meteen of u in aanmerking komt voor een lening en u kunt tarieven met elkaar vergelijken. Een vrij nieuw krediet is het microkrediet voor het MKB. Microkrediet kennen we van de ontwikkelingslanden in Afrika waar arme mensen een kleine lening konden afsluiten om een eigen bedrijf te beginnen. In 2008 werd het voor het eerst geintroduceerd in Nederland. Het maximumbedrag wat men kan lenen is 50.000 euro.

Qredits

De stichting Qredits is een bekende naam als het om microkrediet gaat. Een borg of een eigen inbreng van kapitaal is niet verplicht bij Qredits. De minimale looptijd van een microkrediet is een jaar. Verder moet het bedrijf dat de aanvraag doet in Nederland zijn gevestigd en moeten de handelsactiviteiten zijn toegespitst op Nederland. Qredits werkt samen met de overheid en de banken en is hierdoor een vertrouwde partner.